Coneix tots els beneficis dels espinacs!

Generalment ens trobem amb dos tipus d’espinacs: les d’estiu, que tenen unes llavors llises i són poc resistents a les gelades; i les d’hivern, de llavors espinoses, amb fulles més lobulades i totalment resistents a les gelades. Aquest fet ens permet poder gaudir dels espinacs durant tot l’any. Després de llegir tots els beneficis que ens aporten, estaràs desitjant afegir-los a la teva dieta!

 

Propietats nutricionals dels espinacs

  • Són rics en fibra, vitamina A, B1, B2, C, K, calci, fòsfor, ferro, àcid fòlic i un llarg etc.
  • Posseeixen una potent activitat antioxidant.
  • Els espinacs són boníssims en dietes per a aprimar, ja que produeixen sacietat i només aporten 16 calories per cada 100 grams.
  • Són dels aliments anticancerígens més destacats, propietat atribuïda a la important quantitat de betacarotenos que posseeix, ja que frena l’acció dels radicals lliures sobre les cèl·lules.
  • El seu consum durant l’embaràs és molt recomanable, perquè el zinc intervé en la formació dels ossos, i l’àcid fòlic prevé defectes en la columna vertebral i malformacions en el fetus.
  • Posseeixen una alta aportació en ferro, que millora l’absorció amb la vitamina C, també present en aquesta verdura.
  • Contenen luteïna i zeaxantina, substàncies que milloren la visió i prevenen la ceguera causada per la degeneració macular.
  • El consum d’espinacs crus o cuits ajuda a disminuir el restrenyiment, aconseguint regular el trànsit intestinal.

 

Els espinacs també ajuden a la teva bellesa!

Els espinacs contenen molta vitamina A, que és necessària per a la producció del sèu que manté el cabell hidratat i també per al creixement de tots els teixits corporals. També són excel·lents rejovenidors de la pell a causa de la combinació de vitamines A, C, E i del seu poder antioxidant.

En dermatologia, l’espinac s’usa com nutracéutico (qualsevol aliment o ingredient dels aliments que exerceix acció benèfica en la salut de l’home) per a disminuir l’efecte dels radicals lliures sobre la pell.

 

La millor forma de menjar espinacs 

El més recomanable és incloure’ls a la nostra alimentació en forma crua. Les fulles fresques poden usar-se en amanides, sent l’opció més adequada per a aprofitar tota la seva riquesa vitamínica. També és convenient agregar-la en el menú setmanal, com a complement de molts dels nostres plats, ja sigui cuinats al vapor, bullits, fregits o saltajats.

Això sí, evita menjar en excés els espinacs. A causa del seu alt contingut d’àcid oxàlic que combinat amb altres minerals produeix oxalats, poden ocasionar mal renal i a les articulacions.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *