La difícil tornada a l’escola

Hola de nou!

Setembre és sinònim de la fi de les vacances: tornem a la feina, a l’escola, a les nostres obligacions diàries…

Sovint pensem en com afrontar la nostra tornada a la feina i animem als nostres fills en la seva tornada a l’escola sense parar-nos a pensar que potser, per ells, també és difícil reprendre els hàbits escolars.

És per això que des de Farmàcia Dorca volem conscienciar una mica més sobre aquesta temàtica i aconsellar-vos la millor manera d’actuar amb els nostres fills.

Com qualsevol procés d’adaptació, el millor que podem fer és realitzar una adaptació progressiva, no començar de cop i volta el primer dia d’escola aixecant-nos d’hora, amb nous horaris de menjar, d’estudi, etc.

És recomanable començar una setmana o dues abans a preparar-se per la tornada a l’escola: anar a dormir més d’hora, començar a avançar l’hora de despertar-se, habituar-se als horaris d’àpats de l’escola, etc.

És molt important, també, la nostra actitud davant de la tornada a l’escola. No servirà de res que estiguem entusiasmats per la seva tornada a l’escola i ens sentin dir a nosaltres comentaris com:

“Quin rotllo tornar a la feina”, “Ja s’ha acabat el mes d’agost, quina depressió…”.

Sense cap mena de dubte, els pares som els model preferit pels nostres fills, així que caldrà fer un canvi de pensament i aprofitar la tornada a l’escola per veure les coses positives de la nostra tornada a la feina.

Per acabar, us recordem a tots que ens estigueu llegint que, com bé hem dit anteriorment, es tracta d’un procés adaptatiu i pot ser que els primers dies, fins i tot setmanes, els nostres fills tinguin una actitud diferent per la tornada a l’escola.

Cal ser atents i realitzar una escolta activa del que ens expliquin per poder afrontar la situació i encaminar-la de la millor manera possible.

Ànims amb la tornada a l’escola i gràcies per llegir-nos!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *