T’imagines un estiu sense picades de mosquits?

Ara que la calor ja està aquí, també ens acompanyen els mosquits i les seves temudes picades. La pell dels nens és molt més sensible a les picades dels insectes i encara que en general les seves conseqüències solen ser lleus i estar ben localitzades, resulten molestes.

A vegades, aquestes picades (ja sigui en nens o en adults) poden revestir certa gravetat si presentem una reacció al·lèrgica. Per això és molt important prevenir les picades de mosquits i protegir la pell dels nens adequadament utilitzant sempre productes homologats.

 

Com podem prevenir les picades de mosquits?

Per a protegir-te de les picades de mosquits pots prendre diverses mesures de prevenció, com ara eliminar qualsevol punt d’aigua estancada, de volum gran o petit que pugui ser un punt de cria i/o col·locar mosquiteres en portes i finestres per a evitar que entrin dins de casa.

 

Quins tractaments podem utilitzar enfront de les picades?

Una vegada ja ens han picat, podem trobar dos tipus diferents de productes:

  • Els tractaments preventius: tenen com a objectiu evitar les picades d’insectes. La majoria d’aquests productes compten entre els seus principis actius amb la dietiltoluamida (DEET), considerada per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) el repel·lent més eficaç. Malgrat això, es recomana evitar repel·lents amb DEET en menors de 2 anys, per la qual cosa és molt habitual trobar altres repel·lent més efectius en relació a la seva baixa toxicitat, la qual cosa permet la seva aplicació segura en nens petits.
  • Els tractaments calmants: indicats per a alleujar el dolor i picor després de les picades. El seu principal actiu és l’amoníac, que actua modificant el pH i d’aquesta forma neutralitza la toxina introduïda per l’insecte.

 

Recomanació farmacèutica

Pel que fa als tractaments pels mosquits, la meva recomanació basada en la meva experiència amb ella és la marca Goibi, que ens proporciona una àmplia gamma de productes anti-mosquits adaptats a totes les situacions i amb ingredients aptes per a tota la família.

A la farmàcia Dorca trobaràs tots els productes que necessitis per mantenir a ratlla els mosquits aquest estiu, no dubtis en apropar-te! I si  no saps per quin producte optar, no et precupis: estem per ajudar-te!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *